USA-turnén - en sammanfattning

2008-06-09

Onsdag: Vi har landat i USA! Vi installerade oss pa hotellet dit vi anlände med hämtbuss direkt från flygplatsen. Pa vägen har vi sett Frihetsgudinnan och Manhattan vid flight-bytet i New York.

Torsdag: Avkopplingsdag efter resan. Vi besökte väldens största varuhus, Mall of America där man kunde både gifta sig, bo, äta mat, spela på casino, se på basketboll eller besöka nöjesfältet som låg i mitten av den väldiga fyrkantbyggda byggnaden. Man kunde naturligtvis också handla eller äta mat där men man fick förstås ha mer än en dag för att hinna med att se allt som fanns där!

Fredag:Vi spelade på Midsummerfest of Fergus Falls med underbart fint och varmt väder och med många åskådare. Enligt folk i publiken var detta den första riktigt varma dagen för sommaren. Maten tog slut i serveringarna redan vid paus sa vi fick nöja oss med Hot Dogs och Coke.

Fredag kväll spelade vi på Holiday Inn Express, hotellet där vi också bodde våra 3 första natter.

Lördag em spelade vi i Lutheran Church i Watertown, en stor kyrka som i år firar 150-årsjubileum. Det var mycket hett i kyrkan nar vi skulle starta kl 19.00 och arrangören trodde att det skulle komma lite folk, tack och lov, han hade fel! Kyrkan var full med folk och musiken gick verkligen hem. Mycket god akustik och en bra ljudanläggning som sköttes av den kvinnliga kantorn pa ett strålande sätt. Den stora publiken var mycket glad och alla ville prata, den av medlemmarna som var ädst hade fyllt 100 ar!

Söndag em spelade vi i Minnehaha Park, Minneapolis, pa "Svenskarnas Dag" där vi mötte en stor och glad publik som vi också hade mycket fin kontakt med. En man som medverkade i en av körerna var 102 år gammal! Vart framträdande fungerade fint aven om ljudteknikern missat att kolla att alla sladdar var hela. Vi efterträddes pa scenen av guvernörens fru. Många i parken talade god svenska och gillade att testa den på oss. På plats fanns också grundaren av Jede-automater i Mariestad och han var glad att träffa pa folk från sin hembygd, han skickade med en hälsning till alla han känner där hemma i Sverige. 

Måndag spelade vi på en restaurang vid Ten Miles Lake utanför Fergus Falls och fortsatte därefter till Fargo i Nord-Dakota. Vi får nya inbjudningar från olika håll så vi får se vad vi hinner med!

Tisdag var en fri dag i Fargo där vi kopplade av i värmen. Vi besåg en del av stadens centrum till fots och passade på att äta en bit. På eftermiddagen besökte några av oss stadens Zoo där man verkligen tog hand om de långväga gästerna. En man ordnade till ex. så att vi fick se parkens nyfödda prärievargsungar på nära håll!

En liten sammanfattning publicerad i MT, Nygammalt & Dragspelsnytt.

Hälsningar fran alla i Br.Tryck!

Turnéplan hittar du här.
 

Va hôller di på mekk? Var hôller di hus? Sulle di inte vara här nu?
Den legendariske dragspelaren Nisse Lind är en av våra största inspirationskällor.